A színek szerepe

Rózsaszínek és zöldek vagyunk, mert a nőket és a természetet szeretnénk képviselni minden kiváltság, túlszabályozás és központosítás ellenében.

Célunk a még sosem volt demokrácia megvalósítása. Hiszen annak idején a görögöknek, akik eszméjét felállították, még eszükbe sem jutott a nőknek (és a rabszolgáknak) szavazati jogot adni. 

Amikor a természetet és más népeket leigázó rómaiak a mai Kárpát-medence területére érkeztek, még nem voltak ott városok. Pannónia provinciát és a mai városaink alapjait azért fektették le, mert a terület természeti kincseit (vizeit, földjét, akkor még a mezőgazdaság kedvéért ki nem irtott erdőségeit) igen hasznosnak, kizsákmányolásra alkalmasnak találták.

A Duna szállítmányozási lehetőségei, természet alkotta védelmi vonala, nem is lehetett volna vonzóbb, egy óriási birodalom határvidékeként. 

Magyarország ma is életképes terület. Teljesen kizsigerelve nagyüzemi mezőgazdaság által akár 30 millió ember megélhetését is képes lenne biztosítani. De ezt nem akarhatjuk, mert hosszú távon nem lehet működőképes. Ha a természettel összhangban szeretnénk felnevelni gyermekeinket, lelki békében, nem robotolva élni, akkor nem a túlnépesedésért, hanem a paradicsomi feltételek visszaállításáért tevékenykedünk.

Nem csupán a saját túlélésünk fontos, hanem utódaink elkövetkező nemzedékeié is. A természet zöldje évmilliókon át biztosította ezt, a civilizáció azonban pár évtized alatt képes mindent romba dönteni. Eddig minden civilizáció összeomlott és amelyben élünk, annak sem rózsás a helyzete. A monokultúrában termesztett növényeink (búza, napraforgó, kukorica túlsúlya), lassan eltüntetik természetes, színes, változatos környezetünket, amit mindenképpen meg kell akadályoznunk.

Tovább a kategóriában: « Program Női értékek? »