Netdemokrácia?!

Ha a pénzünket rá merjük bízni az internetre (bankautomatákra), akkor szavazhatunk is azon keresztül! 

 

Az ember nagy tömegben buta - tartja a mondás.

De ez nem azért igaz, mert a többség ne tudná vagy érezné mi a jó és mi nem. 
Hanem egyrészt azért, mert gyakori a félretájékoztatás, másrész azért, mert a társadalom rugalmatlanul változik. Hiába látja át a többség, hogy a politika, a mezőgazdaság, a pénzügyek, az oktatás és minden terület rosszul, romboló módon működik, a vezető kisebbség csak kis változásokat képes végrehajtani, 
ezáltal sokszor nem javul, hanem inkább tovább romlik a helyzet. 
A Női Értékek Pártja fokozatos, de nagy változásokat tervez. Nem vádaskodik, ámít, hanem javasol. 
Legyenek lehetőségeink, legyenek választásaink! Nem kell elfogadnunk a jelen helyzet korlátait és követelményeit. Békésen is átalakíthatjuk magunk és utódaink számára a világot, hogy ne a tömegpusztítás, 
hanem egy élheti bolygó legyen a jövő.

Ne féljünk a közvetlen demokráciától! Higgyünk magunkban, hogy tudjuk, mi a jó!
Ne féljünk a netdemokráciától! Ha a pénzünket rá merjük bízni a bank automatákra, 
akkor a döntéseink is jó helyen lesznek az internet hálózatán. 
Megfizethető népszavazásokkal, mindannyian együtt irányíthatunk. 
Nem kellenek hibázó és hibáztatható képviselők!
Ahogy a család minden tagját bevonjuk az életünket befolyásoló döntésekbe, 
úgy minden állampolgár megérdemli, hogy be legyen vonva az országot érintő kérdések megvitatásába.

 

Nem nevezhető társadalmi berendezkedésünk demokráciának, amíg nem tud MINDEN kérdésben MINDENKI véleményt nyilvánítani. Mivel sokan vagyunk, ez nem kivitelezhető kézfeltartással, vagy a papír alapú népszavazások gyakoriságának növelésével.

Sosem volt még demokrácia, mert a képviseleti demokrácia nem az. Ahogy már a görögök is felismerték és retorikát (szónoklattant) oktattak jövendő vezetőiknek, a képviseleti demokrácia lényege, hogy annak a hazugsága lesz elfogadott, aki a leghatékonyabban állítja be igazságként.

Viszont az infrastruktúra, mellyel megvalósítható a valódi demokrácia, az internet létezése óta készen áll. Használják a bankok a bankkártyás fizetések bonyolítására, és kevés kivétellel teljesen biztonságosnak ítéljük. Használjuk a magyarorszag.hu weboldalt és az ügyfélkaput.

Az alanyi jogú internet, amit Finnországban már bevezettek, lenne a legnagyobb lépés  a netdemokrácia megvalósításához, mert a tájékozódás és a szavazás nem lenne helyhez kötött (pl. internet pontok), mobiltelefonunkról is intézhetnénk.

More in this category: Toborzó »